PASS BOXEN

Inoxytech produceert zowel actieve als passieve cleanroom pass boxen met het oog op een minimale verplaatsing van uw personeel en een veilige, efficiënte en hygiënische materiaaloverdracht. Ons gekwalificeerde team garandeert steeds snelle levertijden, een hoogwaardige afwerking, een piekfijne montage en een uiterst persoonlijke service op maat.

Neem een kijkje naar onze realisaties

Het belang van pass boxen in de farma- en medische sector

Een pass box wordt ook wel een ‘doorgeefsluis’, ‘doorgeefluik’, ‘transfer hatch’ of ‘pass-through hatch’ genoemd. Het is als het ware een kleine cleanroom waarmee producten en/of afvalstromen worden verplaatst tussen omgevingen met een verschillende zuiverheidsgraad om kruisbestuiving te vermijden. Dankzij dit systeem moet u de cleanroomomgeving niet onnodig in- en uitgaan, wat contact met de buitenomgeving én de kans op contaminatie minimaliseert. Een pass trolley, anderzijds, is een kar of trolley die van de ene zone naar de andere verplaatst wordt.

Vraag nu meer info aan

(Niet verplicht)
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, png, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het verschil tussen actieve en passieve pass boxen

Er bestaan twee soorten pass boxen: de passieve pass box (static pass box) en de actieve pass box (dynamic pass box).

1) De passieve pass box of static pass box wordt gebruikt voor materiaaloverdracht tussen twee even zuivere omgevingen. Deze pass boxen zijn aangewezen wanneer ventilatie niet nodig is.
2) De actieve pass box of dynamic pass box wordt gebruikt voor materiaaloverdracht tussen een gecontroleerde en ongecontroleerde omgeving. Deze pass boxen zijn aangewezen wanneer de lucht binnen het doorgeefluik ververst moet worden. Dit gebeurt aan de hand van een HEPA-filter. Dit type pass box wordt meestal geïnstalleerd in nieuwe cleanrooms omdat het meer flexibiliteit biedt.

Cleanroom pass boxen op maat van uw wensen en noden

Inoxytech staat gelijk aan hoogkwalitatief inox maatwerk. We bieden niet alleen standaard pass boxen aan, maar ontwerpen deze ook perfect op maat. We kiezen hierbij steevast voor roestvrij staal (rvs 304 of rvs 316) wegens de intrinsieke hygiënische kwaliteiten en robuustheid van dit materiaal. Ons interne studie- en ontwerpbureau tekent uw transfer hatch deskundig uit, waarna het nauwgezet geproduceerd wordt in ons eigen werkatelier. Dankzij ons state-of-the-art machinepark en onze huisvesting van 5500 m2 is geen enkele realisatie onmogelijk.
Neem zeker contact op met ons team voor meer informatie over alle mogelijkheden.

Pass boxen
Pass boxen
Pass boxen

Vormgeving

 • Pass boxen of pass-through hatches worden voorzien van een interlock, waardoor er maar één deur tegelijk geopend kan worden. Zo blijft de overdruk in de cleanroom altijd gehandhaafd.
 • Onze standaard doorgeefsluizen zijn voorzien van een ingewerkte magneet die ervoor zorgt dat de deuren altijd gesloten blijven (mechanisch), zelfs bij stroomuitval.
 • We produceren de transfer hatches met dubbele deuren of guillotinedeuren (verticaal bewegende deuren) om kruisbesmetting te verhinderen.
 • We kunnen de sturing van de deuren al dan niet met temporisatie voorzien. De deuren kunnen zelfs eenvoudig gestuurd worden via een PLC en/of ze kunnen aangesloten worden op uw BMS-systeem.
 • We kunnen onze pass boxen uitrusten met een regelbaar of vast schap (al dan niet geperforeerd).
 • We kunnen de pass trolleys voorzien van een onderplaat die evenwijdig is met de vloer. De hoeken van deze onderplaat kunnen we al dan niet afronden (afhankelijk van de afmetingen).
 • Onze inox doorgeefluiken worden voorzien van een pvc dichtingsband die de luchtdichtheid garandeert en die zeer resistent is tegen agressieve producten zoals bv. H2O2. U kunt deze pvc dichtingsband te allen tijde uit de pass box halen om hem te reinigen.
 • Alle ingebouwde componenten zijn vlak ingebouwd, gaande van de bedieningsknop tot de elektromagneet.
 • Mocht er dan toch iets misgaan, dan zijn alle elektrische componenten en/of de sturing eenvoudig bereikbaar via een schuif achter de elektromagneet.

Afmetingen

Pass boxen kunnen in allerlei afmetingen geproduceerd worden.

Afwerking

We leveren ons inox maatwerk standaard af met een K320-afwerking.

Pass boxen

Waarom samenwerken met Inoxytech?

 • Ons team heeft jarenlange ervaring in de cleanroomsector. We creëren ons lab meubilair en cleanroom meubilair daarom met hart, ziel én de nodige vakkennis.
 • We beschikken over een in-house ontwerpbureau, productieteam en plaatsingsdienst die uw project tot in detail verzorgen.
 • We blijven doorwerken aan uw pass boxen tot alle puntjes op de i staan. Daarom mag u steeds een afwerkingsgraad van het hoogste niveau verwachten.
 • Uw wensen en noden staan centraal bij alles wat we doen. We luisteren actief naar uw vraag, detecteren uw behoefte en denken na over een gedegen oplossing die aansluit bij uw eisen en budget.
 • Aangezien we steeds de meest courante profielen, platen en buizen op stock hebben, kunnen we uw pass boxen uiterst snel leveren en plaatsen.

Meer over Inoxytech

Op zoek naar ander cleanroom meubilair?

Naast pass-through hatches heeft u in uw laboratorium, cleanroom, operatiekamer of gecontroleerde omgeving nood aan heel wat ander inox maatwerk. Daarom produceert Inoxytech o.a. ook overstapbanken, kasten en lockers, spoeltafels en wasgoten, inpak- en werktafels, laminaire flowkasten en –tafels. Maar ook voor medische trolleys, wandbekleding, stootranden en hoekbescherming bent u bij ons aan het juiste adres.

Tekenaar Inventor


Inoxytech is op zoek naar een Tekenaar Inventor!
Bekijk de vacature: Vacature Inventor - Inoxytech

Dit zal sluiten in 21 seconden