PHARMA

Inoxytech ontwerpt, produceert en plaatst hoogwaardig lab en cleanroom meubilair in inox voor zowel de pharma-, zorg-, laboratorium- als medische sector. We creëren alle producten op maat van uw specifieke wensen en voorzien steeds een onberispelijke afwerking conform de geldende voorschriften. Zo zorgen we ervoor dat uw laboratorium of cleanroom veiliger én efficiënter ingericht wordt.

Meer weten over Inoxytech?

Het belang van inox in laboratoria en cleanrooms

Zoals de naam al doet vermoeden, is een ‘cleanroom’ een uiterst zuivere en stofarme werkomgeving. Ze wordt speciaal ontworpen om de kwaliteit en accuraatheid van o.a. productprocessen, onderzoeken en experimenten te beschermen. Een cleanroom minimaliseert namelijk enerzijds contaminatie (zoals bacteriën, stofdeeltjes of chemische dampen) en regelt anderzijds temperatuur, vochtigheid en luchtdruk. Maar ook in laboratoria en operatiekamers is het van cruciaal belang om verontreiniging tegen te gaan en o.a. klimaat en luchtvochtigheid onder controle te houden.

Vraag nu meer info aan

  • (Niet verplicht)
  • (.pdf, .jpg, .png, .docx, ...)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Om dit minimum aan contaminatie te garanderen, is er niet alleen nood aan specifieke kleding, filtratie- en luchtcirculatiesystemen, maar ook aan ultrazuiver lab en cleanroom meubilair. Daarom kiezen we er bij Inoxytech heel bewust voor om ons lab en cleanroom meubilair in roestvrij staal te vervaardigen (rvs 304 of rvs 316). Inox is namelijk het perfecte materiaal voor toepassingen die hoge eisen stellen aan veiligheid, precisie en hygiëne.

Lab en cleanroom meubilair, perfect op uw maat

Uw cleanroom inrichting, praktijkinrichting of labinrichting is cruciaal voor een optimale workflow en moet dus steeds met zorg en aandacht uitgedacht worden. Om die reden vervaardigen we bij Inoxytech steeds lab en cleanroom meubilair dat naadloos aansluit bij uw toepassing. Dankzij onze stevige dosis verbeelding, denkkracht en inzicht tillen we het begrip ‘op maat’ naar een hoger niveau. Een hoge afwerkingsgraad en hoog gebruiksgemak zijn hierbij geen beloftes, maar garanties. Daarnaast hebben we een ruim assortiment ter beschikking met standaard lab en cleanroom meubilair.

Ons stappenplan voor uniek lab en cleanroom meubilair

Bij Inoxytech realiseren we het nodige lab en cleanroom meubilair om een performante en veilige werkomgeving te maken van uw laboratorium, stofarme omgeving, dokterspraktijk, operatiekamer of zorginstelling. Afhankelijk van uw behoeften produceren we ons lab en cleanroom meubilair in rvs 304 of rvs 316. Dankzij onze jarenlange ervaring, onze bijzondere affiniteit met de medische sector en ons oog voor precisie kunt u steeds rekenen op een hoogkwalitatief en geslaagd eindresultaat.

1) Intakegesprek

Ons team luistert naar uw vraag, detecteert uw behoefte, geeft gericht advies en zoekt actief met u naar een kwalitatieve oplossing op maat. Hierbij besteden we steeds aandacht aan budget en leveringstermijnen. U kunt kiezen voor een van onze standaardproducten óf voor op maat gemaakt lab en cleanroom meubilair op basis van uw eigen ontwerp of een ontwerp van ons interne tekenbureau.

2) Ontwerp

Aan de hand van het intakegesprek en uw input tekent ons in-house studie- en ontwerpbureau uw lab en cleanroom meubilair uit tot in de kleinste puntjes. Het eerste basisontwerp zetten ze via het Inventorplatform om in een gedetailleerde technische 2D- en 3D-tekening in verschillende aanzichten. Deze tekening bevat onder meer de precieze afmetingen en doorsnedes van alle onderdelen, de exacte dikte van het plaatmateriaal, de diameter van de buizen en een concrete aanduiding van de afwerkingsgraad van het product. Tijdens deze fase kunt u nog steeds bijsturen waar nodig.

3) Productie

Heeft u het ontwerp goedgekeurd? Dan vertalen onze experts het naar een hoogwaardig afgewerkt eindproduct, tot op de millimeter nauwkeurig. Het basisproduct is een rvs plaat of buis (rvs 304 of rvs 316) die we plooien, snijden, laseren, ponsen en zagen tot we de gewenste vorm bekomen. Rvs platen en buizen tot een lengte van zes meter verwerken we zelfs naadloos. Dankzij onze huisvesting van 5500 m2 en ons state-of-the-art machinepark kunnen we werkelijk élke realisatie mogelijk maken. Geen enkele uitdaging is ons te veel en geen enkel vraagstuk is ons te moeilijk. Nadat we uw lab en cleanroom meubilair volledig afgewerkt hebben, voeren we nog een doorgedreven kwaliteitscontrole uit.

4) Transport en plaatsing

Zodra uw lab en cleanroom meubilair klaar is voor afhaling of verzending, wordt het met de grootste zorg klaargemaakt voor transport. We beschikken ook over een eigen plaatsingsdienst die u een naadloze montage ter plaatse garandeert. Tot en met het aansluiten van kranen. We leveren ook op verdiepingen en op weinig evidente plekken. Het spreekt voor zich dat we alle verpakkingsmaterialen terug meenemen en dat we uw lab en cleanroom meubilair met een inoxcleaner volledig klaarzetten voor gebruik.