OVERSTAPBANKEN

Inoxytech is dé referentie voor inox maatwerk in zowel België, Nederland, Frankrijk als Duitsland. Ons team ontwerpt, produceert en plaatst hoogkwalitatieve overstapbanken of step-over benches in roestvrij staal voor laboratoria, cleanrooms en gecontroleerde omgevingen. En dit perfect op maat, want uw noden en wensen staan centraal.

Bekijk onze realisaties

Overstapbanken als functionele barrière

In o.a. laboratoria, cleanrooms en operatiekamers moet deeltjesverontreiniging tot een minimum herleid worden. Step-over benches of overstapbanken vormen als het ware een barrière tussen de ‘verontreinigde’ en de ‘zuivere’ kant. Aan de ‘verontreinigde’ kant kleden de personeelsleden zich om en trekken ze gespecialiseerde cleanroomkleding aan. Bovendien bergen ze hun schoenen op in de schoencompartimenten van de step-over bench. Vervolgens zwaaien ze de benen over de overstapbank heen en draaien ze zich om naar de ‘zuivere’ kant. Op die manier kan het personeel de contaminatie beperken bij het betreden en verlaten van de stofarme of gecontroleerde omgeving.

Vraag nu meer info aan

(Niet verplicht)
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, png, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bepaal zelf hoe uw overstapbank eruitziet

Bij Inoxytech bieden we niet alleen standaard overstapbanken aan, maar ontwerpen en produceren we er ook op maat. Tijdens een intakegesprek luisteren we aandachtig naar uw wensen en eisen en gaan we samen op zoek naar een hoogwaardige oplossing. Vervolgens gaat ons in-house teken- en studiebureau aan de slag met uw project. Via Inventor zetten ze het eerste basisontwerp om in een minutieuze 2D- en 3D-tekening die alle nodige info bevat. Tot slot produceren onze experten uw step-over bench met de hoogste precisie in ons eigen werkatelier. We zorgen ervoor dat het plaatje klopt tot in de állerkleinste details. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden voor uw nieuwe overstapbank. Interesse? Neem dan zeker contact met ons op. We bespreken alle opties graag persoonlijk met u.

Overstapbanken
Overstapbanken
Overstapbanken

Vormgeving

 • U kunt kiezen voor een overstapbank met of zonder schoencompartimenten, aan één zijde of beide zijden.
 • We kunnen overstapbanken produceren met een of meerdere draaistoelen, bevestigd op een rvs staaf.
 • Indien gewenst voorzien we een overstapbank met genummerde plaatsen voor het personeel.

Afmetingen

Onze step-over benches zijn beschikbaar in diverse afmetingen.

Afwerking

Bij inox maatwerk voor de farmaceutische sector voorzien we doorgaans een lijngeborstelde oppervlakteafwerking.

Overstapbanken

Waarom inox?

Inox, rvs of roestvrij staal leent zich perfect voor omgevingen waar een optimale hygiëne prioritair is. Inox is namelijk robuust, sterk, zuiver en stabiel. Daarnaast is het materiaal bijzonder duurzaam, onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Tot slot is inox een milieuvriendelijk en recycleerbaar materiaal dat steeds opnieuw verwerkt kan worden.

Omwille van deze bewezen kwaliteiten vervaardigen we uw overstapbank bewust in inox. We werken zowel met rvs 304 als rvs 316, afhankelijk van uw noden. Zo is rvs 304 ideaal voor binnentoepassingen, terwijl rvs 316 meer aangewezen is voor buitentoepassingen en agressieve milieus, zoals zeewater en kustgebieden.

Vertrouw op Inoxytech voor uw inox maatwerk

 • Bij Inoxytech kiest u voor een unieke uitvoering, gekoppeld aan een uitstekende service.
 • U kunt rekenen op een gekwalificeerd team met een jarenlange ervaring en een bijzondere affiniteit met de farmaceutische sector.
 • We zetten maximaal in op de verlangens van de klant en denken samen een kwalitatieve en kostenefficiënte oplossing
 • Onze overstapbanken worden geproduceerd met uiterste precisie. Ze kennen een hoge afwerkingsgraad én lange levensduur.
 • Inoxytech beschikt over een in-house studie- en tekenbureau dat uw ideeën vertaalt in een minutieus ontwerp.
 • Onze eigen plaatsingsdienst zorgt ter plaatse voor een correcte afwerking en een piekfijne montage van uw overstapbank.
 • We beschikken over een huisvesting van maar liefst 5500 m2 groot en een aanzienlijk up-to-date machinepark, wat vrijwel elke realisatie mogelijk maakt.
 • We garanderen korte levertermijnen aangezien we de meest courante profielen, platen, buizen en andere toebehoren steeds op stock hebben.

Meer over Inoxytech

Ontdek ons gamma aan cleanroom meubilair

Naast overstapbanken, creëren we bij Inoxytech nog heel wat ander meubilair om uw laboratorium, cleanroom, gecontroleerde omgeving, ziekenhuis of zorginstelling optimaal uit te rusten.

Tekenaar Inventor


Inoxytech is op zoek naar een Tekenaar Inventor!
Bekijk de vacature: Vacature Inventor - Inoxytech

Dit zal sluiten in 21 seconden