Een bedrijf in volle groei en bloei

In 2011 kwam Inoxytech in handen van de huidige zaakvoerders, die meteen een nieuwe divisie oprichtten vanwege hun affiniteit met de farmaceutische sector. Voortaan ontwikkelde Inoxytech niet alleen inox maatwerk voor de horeca-, bouw– en voedselindustrie, maar ook voor de cleanroom-, laboratorium-, farma- en zorgsector.

De gebouwen bij de luchthaven van Wevelgem bleken echter snel te klein te worden. Om gezond te kunnen blijven groeien, investeerden we in 2013 in een modern machinepark en in nieuwe bedrijfsgebouwen. De Vlamingstraat in Wevelgem werd zo de nieuwe uitvalsbasis. Maar wegens de aanzienlijke groei gingen we al snel weer op zoek naar een groter pand met meer mogelijkheden. Sinds november 2017 bevinden we ons in de Kongostraat 20 te Kuurne, van waaruit we de hele wereld bedienen.

Over ons
Over ons

Unique in stainless steel

Inoxytech is unique in stainless steel, ongeëvenaard in de inoxverwerking sector. We bieden namelijk steeds een unieke uitvoering, gekoppeld aan een unieke service.

  • Ons team bestaat uit 20 dynamische en gedreven medewerkers met een ruime ervaring, een hands-on aanpak en een creatieve mindset. Ze vervaardigen uw inox maatwerk elke keer met passie en precisie.
  • We gaan op zoek naar een innovatieve en kostenefficiënte oplossing die perfect aansluit bij uw wensen, eisen, noden én budget. De combinatie van uw input en onze technische knowhow resulteert telkens in een hoogkwalitatief eindresultaat.
  • We werken ons inox maatwerk piekfijn af, tot op de állerlaatste millimeter. We laten geen enkel detail aan het toeval over. Daarom kent ons inox maatwerk een bijzonder lange levensduur en hoog gebruiksgemak.
  • We beschikken over een huisvesting van 5500 m2, twee laadkaaien en extra uitbreidingsmogelijkheden. Daarnaast zijn we voorzien van een omvangrijk, up-to-date machinepark dat o.a. een ponsmachine, laser, plooibank, lastafel, zaagmachine en doornbuigmachine bevat. Deze performante productieomgeving draagt bij tot onze hoge graad van reactiviteit en flexibiliteit. We voeren namelijk alle stappen van het productieproces uit in eigen beheer en maken élke realisatie mogelijk die u in gedachten heeft.
  • We garanderen uiterst korte levertijden voor uw inox maatwerk: courante profielen, platen, buizen en andere toebehoren hebben we altijd op stock.

Minutieus afgewerkt inox maatwerk voor elke toepassing

Zowel de horeca-, voedsel-, bouw– als farmaceutische industrie stellen bijzonder hoge eisen aan hygiëne, efficiëntie en accuraatheid. Daarom vervaardigen we alle meubilair voor deze sectoren in roestvrij staal, meer bepaald in rvs 304 of rvs 316. Inox is namelijk uitermate robuust, duurzaam, zuiver, slijtvast en eenvoudig te reinigen. We creëren inox maatwerk in alle vormen en soorten om elke sector zo goed mogelijk van dienst te zijn. Van tafels en kasten tot stootranden en hoekbeschermers. Contacteer ons gerust om samen alle opties te overlopen.

Still_26

Hoe gaan we te werk?

1) Intakegesprek

Onze specialisten luisteren actief naar uw vraag en analyseren uw wensen en behoeftes. Nadien geven we gericht advies en gaan we samen met u op zoek naar een gepaste en hoogwaardige oplossing. We kunnen zowel inox maatwerk produceren als producten aanleveren uit ons standaardassortiment. Voor het inox maatwerk baseren we ons op uw eigen ontwerp óf op een ontwerp van ons in-house tekenbureau.

2) Ontwerp

Na het intakegesprek laat ons interne studie- en ontwerpbureau alle ideeën tot leven komen, volledig in samenspraak met u. Onze ingenieurs creëren een basisontwerp dat ze vervolgens vertalen naar een gedetailleerde, technische 2D- en 3D-tekening via het Inventorplatform. Dit ontwerp beschrijft o.a. de exacte afmetingen van alle onderdelen, de dikte van het plaatmateriaal en de oppervlakteafwerking van het inox maatwerk. Zo krijgt u een duidelijk totaalbeeld van het inox maatwerk dat we voor u zullen vervaardigen. Aan de hand van dit ontwerp kan ons productieteam tevens vlot aan de slag gaan in de volgende stap.

3) Productie

Keurt u het ontwerp goed? Dan gaan onze vakmannen van start met de productie van uw inox maatwerk in ons eigen atelier. Ze ponsen, laseren, plooien, lassen of polieren rvs platen en buizen tot ze een eindresultaat bekomen dat uw verwachtingen overtreft. Tot slot onderwerpen we uw inox maatwerk aan een uitvoerige controle om de hoogste kwaliteit te garanderen.

4) Transport en plaatsing

Wanneer uw inox maatwerk volledig afgewerkt en gekeurd is, zorgt onze eigen plaatsingsdienst voor een feilloze montage bij u ter plaatse. En dit volledig van A tot Z, zodat uw workflow niet onderbroken wordt. Bevindt uw werkruimte zich op een verdieping of op een moeilijk bereikbare plaats? Geen probleem, onze vakmannen passen zich aan elke situatie aan. Uiteraard laat ons team uw werkomgeving nadien verzorgd achter. We nemen alle verpakkingsmaterialen terug mee en zetten uw inox maatwerk volledig klaar voor gebruik met een inoxcleaner.

Over ons
Over ons

Tekenaar Inventor


Inoxytech is op zoek naar een Tekenaar Inventor!
Bekijk de vacature: Vacature Inventor - Inoxytech

Dit zal sluiten in 21 seconden