BOUW

Op zoek naar inox trappen, leuningen, balustrades, looproosters, handgrepen, hoek- of muurbescherming voor uw bouwproject? Inoxytech ontwerpt, fabriceert en installeert hoogkwalitatieve rvs constructies op maat voor de bouw- en interieursector. En dat in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Ons inox maatwerk is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, binnen- als buitentoepassingen, huizen als industriële panden.

Roestvrij staal: een must bij bouw- en interieurprojecten

Vanwege zijn unieke eigenschappen is roestvrij staal een bijzonder geliefd materiaal in de farma-, horeca-, food-, bouw- én interieursector. Rvs constructies zijn namelijk uitermate robuust, schokbestendig, slijtvast, hygiënisch, corrosiebestendig en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast kent inox een goede las- en vervormbaarheid. Roestvrij staal heeft tevens een elegante, exclusieve uitstraling en is mooi te combineren met andere bouwmaterialen, zoals glas, koper of lood.

De rvs constructies van Inoxytech zijn verkrijgbaar in zowel een 304- als 316-legering, afhankelijk van het project en uw voorkeuren. Rvs 304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld inox trapleuningen, deurgrepen en ventilatieroosters. Rvs 316, anderzijds, bestaat uit 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. De 316-legering is een stuk beter bestand tegen corrosie en gedijt daarom perfect in zoute en zure milieus.

Vraag nu meer info aan

(Niet verplicht)
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, png, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rvs constructies op maat voor elk bouwvraagstuk

Vereist uw bouw- of interieurproject een bijzondere rvs constructie die niet standaard verkrijgbaar is op de markt? Op elke vraag hebben wij het juiste antwoord, bij elke uitdaging ondernemen we de juiste acties. We luisteren aandachtig naar uw input, combineren die met onze technische knowhow en voegen beide samen tot een hoogwaardige inox-oplossing. Enkel zo realiseren we impressionante en klassevolle rvs constructies waar zowel u als de eindklant trots op zijn.

We bieden echter niet enkel rvs constructies op maat aan, maar ook standaard rvs constructies die beantwoorden aan de basisbehoeftes van elke (interieur)architect, ingenieur of bouwaannemer. Deze standaard rvs constructies kunnen we nog wijzigen waar nodig (qua afmeting, dikte en afwerking):

  • inox trappen
  • inox leuningen, balustrades en handrails
  • inox handgrepen
  • inox wandbekleding
  • inox stootranden en hoekbescherming

  • inox spoelbakken en spoeltafels
  • inox kasten
  • inox karren en trolleys
  • inox rekken en wandplanken

De vier bouwstenen van uw inox-project

Bij de realisatie van rvs constructies komt er heel wat kijken. Gelukkig weten onze bekwame vakmannen perfect hoe ze bouw- en interieurprojecten moeten aanpakken. Dankzij hun jarenlange ervaring in inoxverwerking, outside-the-box denkwijze, flexibele houding en hands-on aanpak verwezenlijken ze rvs constructies die uw verwachtingen overstijgen. We streven er steeds naar een unieke uitvoering te koppelen aan een unieke service. Unique in stainless steel is dan ook onze slagzin.

1) Intakegesprek

Bij Inoxytech staan de klant en zijn noden steeds centraal. Daarom nemen we voldoende tijd om u en uw project beter te leren kennen. We polsen naar uw wensen, behoeften, doelstellingen en budget en bepalen samen hoe we uw bouw- of interieurproject naar een hoger niveau kunnen tillen. We bieden u uitvoerig uitleg over alle mogelijkheden en geven gericht technisch advies waar nodig over de gewenste rvs constructies.

2) Ontwerp

Aan de hand van het intakegesprek gaat ons ijverige, interne studie- en ontwerpbureau aan de slag met het basisontwerp. Nadien transformeren ze dit eerste ontwerp tot een diepgaande 2D- en 3D-tekening via het Inventorplatform. Op deze tekening staan uw rvs constructies afgebeeld, samen met alle technische details: dikte van het plaatmateriaal, afmetingen van alle onderdelen, oppervlakteafwerking van de rvs constructies… Het ontwerp van de rvs constructies gebeurt volledig in samenspraak met u. Breng dus gerust wijzigingen aan waar nodig.

3) Productie

Geeft u groen licht om de plannen uit te voeren? Dan gaan de rvs constructies in productie. Onze vakmannen ponsen, lassen, plooien en polieren inox platen en buizen tot ze rvs constructies bekomen met de hoogste afwerkingsgraad en duurzaamheid. Dankzij onze huisvesting van 5500 m2 en ons omvangrijke up-to-date machinepark wordt elk idee moeiteloos realiteit. Rvs platen en buizen tot een lengte van 6m verwerken we tevens volledig naadloos. Eens de rvs constructies afgewerkt zijn, keuren en controleren we ze uitvoerig. Geen enkel detail ontsnapt aan onze aandacht.

4) Transport en plaatsing

Bij Inoxytech voeren we alle werken uit in eigen beheer, van ontwerp over productie tot plaatsing. We beschikken namelijk ook over een eigen plaatsingsdienst die ter plaatse zorgt voor een correcte opstelling en feilloze afwerking van uw rvs constructies. Moeilijk bereikbare plaats? 20ste verdieping? Onze deskundige plaatsers laten zich door niets tegenhouden. Onze levertermijnen zijn trouwens ook bijzonder kort, aangezien we alle standaard profielen en platen op stock hebben. Nadat we uw rvs constructies geplaatst hebben, ruimen we alle verpakkingsmaterialen netjes op en laten we uw rvs constructies stralen met een inoxcleaner.

Tekenaar Inventor


Inoxytech is op zoek naar een Tekenaar Inventor!
Bekijk de vacature: Vacature Inventor - Inoxytech

Dit zal sluiten in 21 seconden